2012. december 27., csütörtök

Már ezért megérte...


Kicsit több, mint egy hónapnyi szedés után kijelenthetem, hogy kisebb fiam étvágya határozottan nőtt. Karácsonykor bevágott 2 emberes szelet rántott húst, holott eddig csak egy felet nyammogott el, abból is csak a prézlis rész volt a lényeg.
Egy tányér tészta az eddigi fél helyett, két egész (házilag készített) hamburger az eddigi egy helyett és még sorolhatnám.
ÉS SZERENCSÉRE NINCS HASFÁJÁS, HÁNYÁS, MANDULAGYULLADÁS!

A napokban felhívott egy telemarketinges nő, aki az egészségügyi szokásaimról kérdezett. Épp valami olyat csináltam, hogy közben tudtam válaszolgatni neki. A következő kérdéseket tette fel:
  • az elmúlt hónapban mennyi pénzt költöttünk:
    • gyógyszerre? 0 Ft
    • vény nélküli gyógyszerre? 0 Ft
    • gyógynövényre? 0 Ft
    • magánorvosra? 0 Ft
    • hálapénzre? 0 Ft
  • Hány munkanap esett ki betegség miatt? 0
  • 1-5 között értékeljem a mentők, az orvosok, a háziorvos, stb. munkáját.
És még sorolhatnám a kérdéseket. Kb. 20 percig kérdezett és én válaszoltam, közben tudatosult bennem, hogy valóban egy-egy kisebb betegség minket 2-3 napra kiüt a munkából, mivel itthon dolgozunk és magunk osztjuk be a munkát, nagyon nem mindegy meddig kell influenzával fetrengeni. Egy-egy betegség esetén a gyerekorvostól annyi recepttel jövünk ki, hogy a gyógyszertárban kb. 3-4 ezer Ft-t hagyunk ott. Persze a gyógyszerek nagy része is úgy van „kitalálva”, hogy ne tudd felhasználni mondjuk 3-4 hónap múlva :-( Ilyenkor persze itthon marad a gyerek, mi pedig nem tudunk dolgozni, mert vele kell lenni. 3-4 nap alatt fordítással bejön a lekvár ára. Szóval Ft-ra átszámítva szerintem megéri az árát a négy üveg/30-40 napra elegendő adag, ezért el is döntöttük folytatjuk, januárban vesszük a következőt.
Mondjuk, ha bejönne az alábbi papírforma, tudnék mit kezdeni havi ekkora összeggel :-)
A táblázat a visszaosztást mutatja, tehát voltaképpen egy karton termék árából 6600 Ft jön vissza. Ez nem elméleti, ez tényleg így van. A 84 fogyasztó persze csak elméleti szám, de ha kilogikázzuk azt jelenti, hogy rajtunk kívül még 4 emberrel kell megismertetni a terméket, akik szintén lehetőséget látnak benne. Ez úgy gondolom, nem egy hatalmas szám, nem egy teljesíthetetlen cél.
Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet ez a lehetőség, kérlek írj a flavonkriszta@gmail.com vagy a dbkriszta@gmail.com címre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése