2013. november 11., hétfő

Azt hiszem, ezt nem úsztuk meg...

Régen nem írtam már a blogba. Legfőképpen azért nem, mert szerencsére nem volt miről :-)
Elmúlt a tavasz és a nyár különösebb gond nélkül, most viszont az iskolakezdéssel újra kezdődnek a szokásos vírusok és fertőzések.
Amikor tavaly ilyentájt elkezdtük szedni a Flavont, éppen elegünk lett abból, hogy mindenféle vírus úgy söpör végig a családon, hogy napokra kiüt mindannyiunkat. Akkor azt mondta a nekem a Flavont ajánló egyik szponzor, hogy ha rendszeresen szedjük a lekvárt, jövőre sokkal jobb lesz a helyzet és nem kapunk el mindenfélét. Szóval kíváncsi voltam az idén, hogyan szállunk szembe a betegségekkel.
Nem váratott magára az első betegség. Pár hete, még az őszi szünet előtt kezdődött nagyobb fiam osztályában a hasfájós, hányingeres, lázas, hasmenős betegség. Úgy tűnt megússzuk, azonban egyik nap hívott az osztályfőnök, hogy megy a hasa a srácnak, menjek érte. Furcsállottam, mert a hívás 9-kor volt, és reggel, suli előtt, nem panaszkodott (pedig nem egy visszafogott gyerek ;-) ). Természetesen elhoztam, itthon még 2x ment a hasa, 1/2 12-ig pihent, beadtam neki még egy kanál Flavon Kids lekvárt, majd elkezdett pörögni, de ez nála a szokásos állapot. Délután persze körzeti orvos, aki szerint ha nincs más tünet, valószínűleg "csak" gyomorrontás volt. Nem volt sem láza, sem hányingere, még levert sem volt nagyon. Szóval nem tudom....mióta szedjük a Flavont, többször jártunk így a gyerekekkel. Ha el is kapnak valamit, olyan, mintha enyhébb lefolyású lenne, gyorsabban túl vannak rajta. De néha tényleg nehéz megállapítani, mert nem annyira erősek, látványosak a tünetek és nem tudni, mennyi benne a "nem akarok suliba menni" érzés...persze azt is hozzá kell tenni, hogy amint egy kicsit csúnyább köhögést hallunk, torokfájásról panaszkodnak, rögtön emeljük az adagot a Flavon Kids-ből.

Mostanra beállt nálunk, hogy ki mit szed: a két gyerkőc Flavon Kids-et. Egy-egy üveget rendelek nekik, ami kb. 35-40 napos adag.
A férjem: (ha nem felejti el) Flavon Protect
Én: Flavon Protect és Green. A Green a férjemnek ízvilágában nem jön be, nekem semmi gondom nincs vele, sőt kifejezetten tetszik a színében meglehetősen gusztustalan, fokhagymás brokkolira emlékeztető íze. A Protectet reggel veszem be, a Greent pedig este.
Így a karton lekvár kicsit több, mint egy hónapra elég és 36.000 Ft-ba kerül, tehát fejenként 8000 Ft havonta. Persze nem kevés összeg, de ha úgy számolunk, hogy gyerekbetegség esetén, az orvostól való távozás a gyógyszertár irányába kb. ugyanennyivel rövidít meg gyerekenként- ha mondjuk antibiotikummal, köhögéscsillapítóval és lázcsillapítóval számolunk (és akkor nem is beszélünk ezek mellékhatásáról)-, akkor már rögtön másképp látjuk a helyzetet.
Flavon lekvár tartalma :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése